Met stokjes eten: zo eet jij sushi als een pro!

Met stokjes eten: zo eet jij sushi als een pro!
maandag 3 december 2018

Het kan soms knap lastig zijn om met stokjes te eten. Sushi eten met stokjes vraagt om wat techniek, doorzettingsvermogen en veel oefenen. Als anderen het doen ziet het er altijd zo gemakkelijk uit, maar als jij het probeert vraag je uiteindelijk toch altijd om een vork. In dit artikel geven we je een paar handige tips hoe je moet eten met stokjes. Lees je mee?

Hoe eet je met stokjes?

Om te beginnen hebben de eetstokjes twee verschillende uiteindes. De ene kant is vierkant en wat dikker en de andere kant ronder en dunner van vorm. Zoals je wellicht weet zitten de stokjes aan elkaar vast en moet je ze van elkaar afbreken zodra je ermee wilt eten.  

Om de sushi op te pakken gebruik je beide stokjes. Je pakt de stokjes vast bij het vierkante uiteinde, met de ronde uiteindes wordt de sushi gepakt. Begin altijd met één eetstokje, die je tussen je duim en je ringvinger klemt. Pak daarna met je vrije hand het andere stokje en leg deze vervolgens tussen je duim, wijsvinger en middelvinger.

Wanneer je de sushi in de sojasaus wilt dippen, dip dan uitsluitend de vis licht in de saus en niet de rijst. Bijt de sushi niet half af, maar stop de gehele sushi in je mond en laat de vis als eerste je tong raken. De gember is er om je smaakpapillen te reinigen en niet om op de sushi te leggen. Eet de gember dus tussen de verschillende sushi’s door. Wanneer je de stokjes even niet gebruikt, leg ze dan met de ronde uiteinden op de kleine houder. Ben je helemaal klaar met eten? Leg de stokjes dan over je bord heen.

Nog een aantal tips om je op weg te helpen.

  • Schep geen eten op met de stokjes alsof het een lepel is
  • Leg je stokjes niet verticaal, maar horizontaal neer naast je bord
  • Gebruik de stokjes niet om een bord of schaal naar je toe te schuiven
  • Wijs niet naar iemand met de stokjes
  • Raak niet onnodig eten aan met je stokjes
  • Het wrijven van de stokjes tegen elkaar wordt als onbeschoft bevonden. Het is te vergelijken met iemand die zijn lepel met een servet poetst voordat hij gaat eten, alsof de stokjes dus niet schoon zijn
  • Niet met stokjes in je mond lopen of praten. Dit is onbeleefd en zou je ook niet doen met mes en vork. Het eetgerei is alleen om te eten!

Heb jij nog een leuke tip? Laat dan zeker een bericht achter. Trek gekregen in sushi? Dat kunnen we ons héél goed voorstellen. Bestel dan snel bij I LOVE SUSHI.

 


Terug