Onze top 5 favoriete sushi!

Onze top 5 favoriete sushi!
maandag 18 februari 2019

Sushi is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet alleen is de combinatie van vis en rijst erg lekker, het is ook nog eens erg gezond! Er zijn heel veel verschillende sushi varianten en dan kan het soms knap lastig zijn om een keuze te maken. Daarom helpen we je een handje op weg! In dit artikel hebben we onze top 5 favoriete sushi geselecteerd. Lees je mee?

1. Futo Maki

Futo Maki sushi is sushi zoals de meeste mensen het kennen; een rol van rijst met nori (zeewier) aan de buitenkant. Het enige verschil is dat Futo Maki dikker is en dus meer ingrediënten kan bevatten. De Futo Maki kan je in verschillende variante bestellen. Maar de Futo Maki met tempura garnalen, avocado, sesam en massago blijft wel onze favoriet.

2. California roll

De California roll is denk ik wel één van de populairste sushi variant. Gemaakt van krab, komkommer, avocado, mayonaise en natuurlijk de felgekleurde zalmeitjes aan de buitenkant van de roll. Wij zijn fan!

3. Gunkan

Gunkan ontleent zijn naam aan de vorm. Gunkan betekent namelijk boot. Gunkan is eigenlijk een ovaal gevormd bolletje sushirijst dat is omwikkeld met een strook zeewier. Bovenop de rijst ligt vaak een zachte of fijngehakte topping.  Daardoor lijkt de sushi op een bootje. Traditionele Gunkan toppings zijn zalmkaviaar, viskuit, zeewiersalade of tuna tartaar.

4. Temaki Handroll

Temaki is een sushi handroll in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekkere ingrediënten. De Spicy Maguro handroll is erg populair en wij weten wel waarom. Deze handroll is gemaakt met tonijn, komkommer, bosuitjes, sesam en chilipeper. Maar de California handroll mag ook niet ontbreken. Een handroll met Krabstick, tobiko, komkommer en avocado.

5. Outside crispy rolls

De naam “outside crispy roll” zegt al genoeg. Het is een sushi met een knapperige buitenkant. De crispy rolls zijn verkrijgbaar met verschillende ingrediënten. Wat dacht je van een crispy roll met sesam, gefrituurde garnaal, avocado, gebakken uitjes en mayonaise of met krab en garnaal, komkommer, gebakken uitjes, avocado en mayonaise

Sashimi

Sashimi mag eigenlijk niet in dit rijtje ontbreken. Sashimi is dungesneden plakjes rauwe vis. Sashimi staat eigenlijk los van sushi, omdat enkel vis gegeten wordt zonder rijst of zeewier. Populaire vissoorten die gebruikt worden voor sashimi zijn onder meer zalm, tonijn, makreel, paling en inktvis.

Trek gekregen? Dat kunnen we ons héél goed voorstellen. Bestel dan snel bij I LOVE SUSHI


Terug