Sushi vragen!

Sushi vragen!
dinsdag 30 april 2019

Het blijft een uitdaging…. hoeveel sushi moet je bestellen? Kies je voor een box of bestel je losse sushirolls? En in welke volgorde eet je sushi eigenlijk? Op deze vragen gaan we in dit artikel wat dieper op in. Lees je mee?

Volgorde

Er bestaat geen speciale volgorde om sushi te eten; bestel wat je lekker vindt of vraag de sushi-chef waarmee je het beste kunt beginnen. Sushi wordt gegeten met stokjes of gewoon met de handen. Bij sushi wordt sojasaus, wasabi (mierikswortel) en gember geserveerd. Sushi kan naar persoonlijke smaak worden aangevuld met een combinatie van sojasaus en wasabi. Om de smaak te neutraliseren wordt na iedere sushi gember gegeten. Elke sushi is perfect in balans en daarom doe je er goed aan om je sushi in 1 keer op te eten.

Om optimaal van de smaken te kunnen genieten is het belangrijk om de vis wel in een bepaalde volgorde te eten. Start met de witte vis en werk zo verder naar rode vis zoals zalm. De 'vetste' vis moet je als laatste eten.

Hoeveel sushi per persoon?

Het ligt er natuurlijk aan of je een grote eter bent of niet. Maar volgens kenners moet je ongeveer op 15 stuks per persoon rekenen, wil je het als hoofdgerecht kunnen eten.

Kies bijvoorbeeld voor de populaire sushi zoals de Nigiri, Futo Maki, Outside crispy roll of de California roll. Dit is sushi met zalm, gefrituurde garnaal of met krab, avocado en kuit. Heb je stevige trek? Kies dan voor een Sushi box. De box is gevuld met een mix van de lekkerste sushi! Daarnaast kun je ook andere populaire Japanse gerechten bestellen, zoals sashimi of miso soep.

Ben je vegetarisch? No problem: sushi bestaat uit een verscheidenheid van ingrediënten. Naast vis, is er een groot assortiment vegetarische sushi.

Wat drink je bij de sushi?

Waarschijnlijk denk je gelijk aan Sake? Maar Sake drinken bij de sushi is een no go. Omdat beide op rijst gebaseerd zijn, complementeren ze elkaar niet goed volgens de Japanners. Kies liever voor bier of groene thee.

Tot slot!

Eet volgens het Japanse begrip ‘Hara Hachi Bu’ dat betekent dat je je nooit meer dan 80% vol zou moeten eten. Zorg voor een verzadigd gevoel maar prop je niet helemaal vol!

Zin gekregen in sushi? Bestel dan snel online bij I LOVE SUSHI. Itadakimasu!

 


Terug